Haşıl (Ayranlı) Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşıl (Ayranlı) TarifiMALZEMELER 3 su bardağı haşıllık buğday (yani çok ince çekilmiş, dövülmüş adeta ince bulgur taneleri şekline getirilmiş aşurelik buğdaya haşıl veya haşıllık buğday denir) 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin 1 su bardağı ayran (sarımsaklı veya sarımsaksız) 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin HAZIRLANIŞI Haşıllık buğdayı yıkadıktan sonra süzdürelim Bir tencereye alıp, üstünü örtecek kadar su ilave edip, tuzunu da ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim Sonra geniş bir servis tabağına pişen haşılı alalım Bir kaşık yardımıyla haşılın ortasını açarak arzuya göre sarmısaklı veya sarmısaksız ayranı dökelim Üzerine de iki kaşık erimiş ve kızdırılmış yağı gezdirip, sıcakken servis yapalım |
|