Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, tarifi, tereyağlı, yeşil

Tereyağlı yeşil erişte Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı yeşil erişte Tarifi



MALZEMELER
500 gr un
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı rafine yağı
200 gr haşlanmış sıkılmış ve makinada çekilmiş ıspanak yaprağı
½ limon suyu
1 çorba kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta yoğurarak özlü bir hamur elde edin Dörde bölüp yuvarlayın Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin Önce merdaneyle sonra oklavayla alt ve üstüne un serperek bıçak sırtı kalınlığında açın 4 parmak genişliğinde üst üste katlayın Yarım santim kalınlığında kesin Kesilen hamurları elinizle açıp uzatın Kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayıp süzgece boşaltın Yapışmaması için üzerine biraz kaynar su dökün Suyu süzülünce aynı tencereye döküp üzerine hafif kızarmış 3 çorba kaşığı tereyağı ilave edip iki çatalla bir kere karıştırıp servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.