![]() |
Sebzeli Krep (6 Kişilik) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Krep (6 Kişilik) TarifiMALZEMELER Krepin harcı için 500 gr soğuk süt 190 gr Un 4 adet bütün yumurta 100 gr sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Krepin iç harcı için: 100 gr margarin 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş) 1 adet orta boy kereviz (rendelenmiş) 1 adet küçük boy körpe taze kabak (rendelenmiş) 1 adet orta boy patates (rendelenmiş) Yarım bağ kıyımış dereotu İsteğe göre tuz 180 gr rendelenmiş kaşar HAZIRLANIŞI Krep harcının hazırlanışı: 500 gr sütü bir kaba koyup unu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu koyup bir çırpma teliyle malzemeleri tam teşekkül çırpıp, başka bir kaba tel süzgeçle süzdürün ![]() Çapı ortalama 22 cm olan tavanıza bir kıl fırçayla çok az bir sıvı yağ gezdirip yanan ocağa koyun ![]() ![]() Bu işlemi krep hamuru bitene kadar uyguladıktan sonra 12 veya 14 adet krep elde edersiniz ![]() ![]() ![]() Krep iç harcının yapılışı: Bir tencereye 100 gr margarin koyup orta hararetli ocakta kızdırın, kuşbaşı soğanı pembe bir renk alana dek kavurup rendelenmiş havucu 2 dakika kavurun ![]() ![]() 6 dakika sonra kapağını açıp dere otunu, tuzu, arzu edildiğinde istenilen bir biber koyarak karıştırıp soğumaya bırakın ![]() ![]() Rende kaşarı kreplerin üzerine yerleştirip orta kızgınlıkta bir fırına sürüp kaşar nar gibi kızarana dek fırında bırakıp son kontrolü yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|