Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, fasülye, kuru, ramazan, yemekleri

Ramazan Yemekleri - Etli Kuru Fasülye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Yemekleri - Etli Kuru Fasülye



MALZEME:

Kuru fasulye 2 su bardağı Soğan 1 adet
Kemikli parça et 300 gr Margarin 4 yemek kaşığı
Domates salçası 2 yemek kaşığı Domates 1 adet
Sarımsak 4 diş Kırmızı küçük sivri biber 2 adet
Tuz

YAPILIŞI:
1 Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır
2 İnce doğranmış kuru soğan, parçalanmış et, yağ ile kavrulur, salça konur, karıştırılır 2 su bardağı su konup pişirilir
3 Kuru fasulye ete ilave edilir, üzerini bir parmak geçecek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir
4 Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar bütün olarak, domates ise küçük küçük doğranıp üzerine konur; bir müddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.