![]() |
Ramazan Yemekleri - Etli Kuru Fasülye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Yemekleri - Etli Kuru FasülyeMALZEME: Kuru fasulye 2 su bardağı Soğan 1 adet Kemikli parça et 300 gr Margarin 4 yemek kaşığı Domates salçası 2 yemek kaşığı Domates 1 adet Sarımsak 4 diş Kırmızı küçük sivri biber 2 adet Tuz YAPILIŞI: 1 Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır 2 İnce doğranmış kuru soğan, parçalanmış et, yağ ile kavrulur, salça konur, karıştırılır 2 su bardağı su konup pişirilir 3 Kuru fasulye ete ilave edilir, üzerini bir parmak geçecek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir 4 Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar bütün olarak, domates ise küçük küçük doğranıp üzerine konur; bir müddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır |
![]() |
![]() |
|