![]() |
Mantı Hazırlık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantı Hazırlık TarifiMALZEMELER HARCI İÇİN: 250 gr kıyma 100 gr (1 orta boy) soğan (rendelenmiş) 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 1/2 çorba kaşığı su HAMURU İÇİN: 2 su bardağı un 1 iri yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/3 - 2/5 su bardağı su 1 1/2 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı HAZIRLANIŞI Önce harcı hazırlayın ![]() ![]() Hamuru hazırlamak için unu eleyip, ortasını havuz biçiminde açın ![]() ![]() Unu, elinizle karıştırarak havuzun ortasındaki malzemeye yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerine un serperek merdaneyle yaklaşık 20 cm çapında, kağıt inceliğinde açın ![]() 4 cm aralıkla küçük köfteler halinde yuvarlanmış harcı hamurun yarısının üzerine yerleştirin ![]() Kalan hamuru harcın üzerine örtün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|