![]() |
Tavuk Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Güveç6 parça kemiksiz tavuk göğüs 3 ad ![]() 2 ad ![]() 1 ad ![]() 2 ad ![]() 5-6 ad ![]() 4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber, pulbiber kekik 3 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı rendelenmiş domates 3 ad ![]() Kızartma için sıvı yağ Üzeri İçin : 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tavuk göğüsleri serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda (jülyen) doğrayın ![]() Derince bir teflon tavaya (wok tava var ise çok iyi oluyor, veya teflon pilav tenceresi de kullanılabilir) 4 kaşık sıvıyağ koyup ısıtın ![]() ![]() Mantarları ve biberleri dilediğiniz büyüklükte dilimleyin ![]() ![]() Tuz, kekik, karabiber, pul biber ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız 2 ad ![]() ![]() (Tavuklu karışıma saldığı su bittikçe az az su ekleyerek yapışmadan yanmadan pişmesini sağlayın ![]() Patatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() Ayrı bir tencerede kızdırılmış sıvı yağda kızartın ![]() Domates rendesi ve tereyağını 2 bardak kaynar suda yağ eriyip homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın ![]() Tavuklu karışım pişince tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kızartılmış küp patatesleri paylaştırdıktan sonra 4-5 yemek kaşığı kadar hazırladığınız domatesli tereyağlı sostan gezdirin ![]() En üste rendelenmiş kaşar serperek 200° fırında kaşarlar eriyinceye dek (yaklaşık 10 dk ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|