Sulu Hedik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sulu Hedik![]() KULLANILAN MALZEMELER 2 su bardağı buğday 1 adet orta boy kuru soğan 1 bardağı nohut 2 sivri biber 1 adet domates 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tepeli salça Kuru reyhan Pul biber Tuz Sıvı yağ ve az tere yağ YAPILIŞI Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır ![]() Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir ![]() Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur ![]() Un ve salça konur kavurmaya devam edilir ![]() Reyhan eklenir ![]() Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir ![]() İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını ![]() Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir Afiyet olsun NOT…Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz![]() Genelde bu yemek bizde ilk baharda yapılırdı Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılırdı Bazen de diş hediğine çağırırlardı komşular ( Bizde adettir ya evin bebeği diş çıkarmışsa mutlaka hedik dökerler ) Hedik döktükten sonra ev sahibi bu yemeği mutlaka misafirlerine ikram ederdi
|
|
|
|