![]() |
Kazan dibi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazan dibiAyy süper görünüyor canım cekti yaaa Malzemeleri: • 1 litre süt • 2 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • 2 yemek kaşığı pirinç unu • 1 su bardağı toz şeker • 1 çimdik tuz • 4 yemek kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: • Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz ![]() • 1 litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz ![]() • Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz ![]() • Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz ![]() • Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz ![]() 6 ![]() ![]() • Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz ![]() • Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz ![]() • Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz ![]() ![]() Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz ![]() • Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz ![]() • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz ![]() • Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz ![]() • Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|