![]() |
su böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() su böreğiGerekli Malzemeler (çapı 40 olan tepsiye göre): 12 kişiliktir Yufkaları ıslatmak için: * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı yağ * 3 litre sıcak su * 3 litre soğuk su İçine: * Yarım kilo peynir * İsterseniz maydanoz * 10-12 corba kaşığı sıvı yağ Hamur için gerekenler: * 8 su bardağı un * 5 yumurta * 1 tatlı kaşığı tuz * ılık su Börek pişirmek için: * 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ ![]() Tarif : 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() * Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta ![]() ![]() ** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir ![]() *** Sıralama şöyle: haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ haşlanmış yufka-üzerine peynir haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ haşlanmış yufka-üzerine peynir haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|