![]() |
Fava Tarifi ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fava Tarifi ve YapılışıMALZEMELER 250 Gr kuru bakla 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Adet orta boy kuru soğan 2 Adet limon 7-8 dal dereotu Tuz 1 Adet kesme şeker HAZIRLANIŞI Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun ![]() Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin ![]() Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın ![]() Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin ![]() Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin ![]() Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin ![]() Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın ![]() NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|