Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
guymağı, siyah, tarifi, yapılışı, üzüm

Siyah Üzüm Guymağı Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siyah Üzüm Guymağı Tarifi ve Yapılışı



<b>


Malzemeler:
2 kg siyah üzüm
300 gram tozşeker
250 gram mısır unu
2 litre su
1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çekilmis fındik içi
20 gram hindistancevizi



TARİFİ:
Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın Üzerine tozşekeri ve tatli kırmızı şarabı gezdirin Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın 5-10 dakika daha kaynatın Bu arada sürekli kariştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin Servis yapacagınız kuplara paylastırın Tatlılar alındıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın
</b>

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.