Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frutti, kasarlı, köfte, maydonozlu, püre, renkli, tarte, topları

tarte frutti , renkli püre topları , maydonozlu kasarlı köfte

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

tarte frutti , renkli püre topları , maydonozlu kasarlı köfte



TARTE FRUTTI


Malzemeler:
- 3 SU BARDAĞI UN
- 1 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
KREMASI İÇİN
- 3 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 2 ADET MANDALİNA
- 1 ADET YUMURTA SARISI
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET TART JÖLESİ
- 1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
- 3 ADET KİVİ
- 2 ADET MUZ
- 1 ADET ELMA
- 4 ADET MANDALİNA



Yapılışı:
UNU, YAĞI VE ŞEKERİ KARIŞTIRIN BİRAZ KARIŞTIRDIKTAN SONRA YUMURTAYI İLAVE EDİN VE YOĞURMAYA DEVAM EDİN HAMURUN TOPARLANMASI İÇİN 2-3 ÇORBA KAŞIĞI SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ ELDE ETTİĞİNİZ HAMURU TART KALIBINA YAYIN VE 200 DERECEDE 15-20 DAKİKA PİŞİRİN KREMASINI HAZIRLAMAK İÇİN, BİR TENCEREYE NİŞASTAYI, ŞEKERİ, SÜTÜ, VE YUMURTAYI KOYARAK KARIŞTIRIN OCAĞI YAKIN VE BU KARIŞIMI KREMA HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN KIVAMA GELİNCE VANİLYAYI KOYUN VE OCAKTAN ALARAK SOĞUMAYA BIRAKIN FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ TART HAMURUNUN ÜZERİNE HAZIRLADIĞINIZ KREMAYI YAYIN KREMANIN ÜZERİNE DE, DİLİMLEDİĞİNİZ VE DOĞRADIĞINIZ MEYVELERİ DİZİN BAŞKA BİR KAPTA DA TART JÖLESİ VE 1,5 SU BARDAĞI SICAK SUYU KARIŞTIRIN İYİCE EZDİĞİNİZ JÖLEYİ MEYVELERİN ÜZERİNE YAYIN SOĞUYUNCA SERVİS YAPIN
Afiyet olsun RENKLİ PÜRE TOPLARI
Malzemeler:
- 400 GRAM BROKOLİ
- 3 ADET PATATES
- 3 ADET HAVUÇ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 4 ÇORBA KAŞIĞI KAŞAR PEYNİR RENDESİ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
- KIRMIZIBİBER, KARABİBER, TUZ

Yapılışı:
PATATESLERİ SUDA HAŞLAYIN BROKOLİ VE HAVUÇLARI DA BİR SÜZGECİN İÇİNDE, PATATESLERİN ÜZERİNE KOYARAK BUHARDA PİŞMESİNİ SAĞLAYIN HAŞLANMIŞ SEBZELERİ AYRI KAPLARA ALIN, PATATES VE HAVUÇLARI EZİN BROKOLİLERİ ROBOTTA PÜRE HALİNE GETİRİN HAZIRLADIĞINIZ PÜRELERİN İÇİNE ZEYTİNYAĞI VE BAHARATLARI İLAVE EDİN PATATES PÜRESİNE AYRICA SÜT VE KAŞAR PEYNİRİ DE İLAVE EDİN HAZIRLADIĞINIZ BU PÜRELERİ DONDURMA KAŞIĞIYLA TOP ŞEKLİNE GETİREREK SERVİS TABAĞINA ALIN
Afiyet olsun
MAYDANOZLU KAŞARLI KÖFTE


Malzemeler:
- 500 GRAM KIYMA
- 100 GRAM KAŞAR PEYNİRİ
- 4 DİLİM EKMEK İÇİ
- 2 ADET SOĞAN
- 1 DEMET MAYDANOZ
- 1 ÇAY BARDAĞI SU
- KARABİBER, KİMYON, TUZ





Yapılışı:
SOĞANI ROBOTTA KIYIN DAHA ÖNCE ISLATTIĞINIZ EKMEK DİLİMLERİNİN İÇLERİNİ ALARAK HAFİFÇE SUYUNU SIKIN VE ROBOTA KOYUN SOĞANLARLA BİRLİKTE KIYIN BU HARCI BİR KASEYE ALIN ÜZERİNE KIYMAYI, KAŞAR PEYNİR RENDESİNİ, BAHARATLARI VE İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ MAYDANOZLARI EKLEYEREK YOĞURUN İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE HAZIRLAYARAK KIZARTIN
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.