Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, köfte

İçli Köfte

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte



Gereçler:iç malzeme :300gr kıyma 3 baş kuru soğan(istege bağlı)tuz karabiber pul biber maydonoz 100gr sıvı veya katı yağdış malzeme(hamuru):500gr yağsız kıyma 500gr ince köftelik bulgur 1ince tarafından soğan rendesi tuz su


Yapılışı:iç malzemenin hazırlanışı soğanlar ince ince doğranır kavurmak için tavaya konur yağ eklenir kıyma eklenir 10dk arasıra karıştırılarak kavrulur tuz eklenir kıymalar pişip soğan pembe olana kadar kavrulur ocaktan indirip doğranmış maydonoz eklenip karıştırıp sovuması için buzdolabına konur HAMURU:bulgur kıyma yoğurmak için bir kaba konur tuz ilave edilirsoğan konur bütün dış malzemeleri iyice elle karıştırarak yoğrulur malzemeler iyice iki elin arasında kuvvet uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur arasıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak yuğurma işlemi hamur birbirini iyicce tutucak hamur toplanıp üstüne kurumaması için streç(nemli bez)kapatılır(el hafif ıslatılır) hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlıyarak dönderek açılır açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile koyup yavaş yavaş yuvarlıyarak kapatıyoruz(el hafiften su ile ıslatılır)büyün işlem hamur iç bitene kadar devam edilir içbitip hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yaılır iki el arasında yuvarlıyayak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz atılır su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteler suya birer birer atılır tencere çok dolmayacak kısık ateşte pişirilir 15dk delikli kaşık yardımı ile veya süzgece süzülür yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır AFİYET OLSUN

Servis Önerileri: haşlanmış olarak ortaya ana yemek olabilir

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): bu tarfle tiritli olarakta hazırlana bilinir şöyleki bişirme aşaması (isteğe bağlı)kemikli parça et salça kavrularak etle beraber pişirilerek bir tirit hahırlanır et biştikten sonra suyuna bakılır suyu az olmayacak trit kaynar iken köfteler ve misketler titerite atılıp 15 20 dk pişirilir kısık ateşte kara biber çok yakışır sevenine tek kişilik servis yapılır çorbadan sonra AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.