Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, kremalı, milfoy

Çilekli Kremalı Milfoy

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Kremalı Milfoy



ÇİLEKLİ KREMALI MİLFOY



Malzemeler
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım kg çilek
4 çorba kaşığı pudraşekeri

ÇİLEKLİ MİLFÖY TARİFİ
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 190C fırında 10 dakika pışirin Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın Soğuduktan sonra, milföy hamurlarını enlemesine ikiye kesin Çilekli krem şantiyi sütle birlikte mikserde çırpın Çilekleri yıkayıp, üzerine 2 çorba kaşığı pudraşekeri serpin Çileklerin yarısını ve çıkan şekerli çilek suyunu blenderden geçirin Çilek suyuna, kalan 2 çorba kaşığı pudraşekerini ekleyip, karıştırın İkiye böldügünüz milföy hamurlarının yarısına kremayı sürüp, üzerlerine çilek yerleştirin Diğer milföy hamurlarını üzerlerine kapatın Çilek suyundan hazırladığınız sosu gezdirin
Püf noktası Tatlıyı yaptıktan sonra arta kalan çilekleri yıkamadan buzdolabında ve ağzı açık kese kağıdı içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.