![]() |
Zeytinyağlı Kuşkonmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı KuşkonmazKuşkonmaz; içerdiği mineral ve vitaminlerle birlikte besleyici; 100 gramında sadece 25 kalorisi bulunmasıyla sağlıklı bir sebzedir ![]() ![]() Su kaynamaya başladığında temizlenmiş kuşkonmazları tencereye alın ![]() Hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın ![]() Haşlanan kuşkonmazları rengini kaybetmemesi için soğuk suya alın ![]() Süzgece çıkarıp fazla suyunu süzdürün ![]() Sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Limonları hakle şeklinde doğrayın ![]() Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alın ![]() Üzerine haşlanmış kuşkonmazları dizin ![]() Kuşkonmazların üzerine limon dilimlerini yerleştirin ![]() Şeker, tuz ve sarımsağı üzerine serpin ![]() 1 su bardağı suyu tavaya ilave edin ![]() Tavanın kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın ![]() Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin ![]() Sürenin sonunda tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın ![]() Soğuyan zeytinyağlı kuşkonmazı servis tabağına alın ![]() Dilerseniz üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|