|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doğru, etini, kurban, noktaları, pişirmenin, püf |
![]() |
Kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları![]() Sağlıklı bir bayram geçirmek için doğru besin seçimi, kurbanlık kesimlerinin doğru şekilde yapılması, gıda güvenliği, etlerin saklanması, hazırlanması ve pişirme yöntemlerinde bilinçli davranmak gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölüm sertliğine dikkat edin Kurbanda kesilen etlerin kesinlikle hemen pişirilerek yenmemesi gerektiğini söyleyen Keservuran, bayramda yapılan yanlış alışkanlıkların başında kurban etlerinin kesildikten hemen sonra hatta sabah kahvaltısında tüketilmesinin geldiğini ifade etti ![]() ![]() ![]() ![]() En doğrusu ızgara ya da haşlama Eti pişirme yönteminin etin kalitesini doğrudan etkilemekte olduğunu ifade eden Keservuran, etin lezzeti, kıvamı, kokusunun, vitamin- mineral içeriği ve tamamen pişirme yöntemiyle ilgili olduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca yağ eklemenize gerek yok Et ile yapılan yemeklere ise ayrıca yağ eklenmemesi gerektiğini kaydeden Keservuran, " Kırmızı et doymuş yağ içeriği yüksek bir besin olması nedeniyle yemekler zaten lezzetli olacaktır, ilave yağ eklenmesi vücudu ek yük getirecek diyetle alınan yağ miktarının artmasına neden olacaktır" ifadesini kullandı ![]() ![]() Bayram kahvaltısına SUYLA BAŞLAYIN Kurban Bayramı’nda güne sağlıklı başlamak için kahvaltı çok önemli ![]() -İlk öğününüz 2 bardak su ardından hafif bir kahvaltı olsun ![]() -Az ve sık aralıklarla doğru besinleri seçerek beslenmeye özen gösterin -Drajeler, çikolatalar, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını (elma, kabak, armut, ayva tatlısı) tercih edin ![]() -Tabağınızın bir kısmını kırmızı et, kalan kısmını ise sebze yemekleri ve salatadan oluşturun, bunun yanında tam buğday ekmeğinizi veya bulgur pilavınızı tüketmeyi unutmayın ![]() -Yanlış seçilen ve fazla tüketilen her lokmanın sağlığınızı olumsuz etkileyeceğini unutmayın ![]() -İkramlarla ve fazla yemeyle bozulan bağırsak hareketlerinizi düzene koymak adına ara öğünlerde meyve tüketimine önem verin, kivi, elma, armut, ayva gibi meyvelerinizi iyi yıkadıktan sonra kabuklu tüketmeye özen gösterin ![]() -Bağırsaklarda su tutulumuna neden olan fazla çay-kahvenin tüketiminin yerini bitki çaylarına bırakın ![]() ![]() ![]() -Öğün aralarında su tüketmeyi unutmayın ![]() ![]() -Yine de "Eyvah fazla yedim, kaçırdım" diyorsanız, fiziksel aktivitenizi mutlaka arttırın ![]() - Bayramı fırsat olarak görüp seyahate çıkan bireyler açık büfelerde dikkatli olun sağlıklı beslenme kurallarını unutmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|