![]() |
Gıdaları dondururken ve çözerken dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıdaları dondururken ve çözerken dikkat![]() Diyetisyen İpek Ağca, alış veriş yaparken en son dondurulmuş gıdaların alışveriş sepetine konulması gerektiğini söyledi ![]() -DONDURULMUŞ GIDALAR NE KADAR SÜRE SAKLANABİLİR?- Ağca, dondurulmuş besinlerin saklama sürelerinin, derin dondurucunun sıcaklık derecesine bağlı olarak değiştiğine dikkat çekerek, "Sıcaklığı 6 derece olan bir derin dondurucuda bir besin ortalama bir hafta, 12 derece olan dondurucuda bir ay, 18 dereceye sahip olan bir derin dondurucuda ise 3 ay muhafaza edilebilir" dedi ![]() -GIDALARI DONDURURKEN VE ÇÖZDÜRÜRKEN DİKKAT- Gıdaları dondururken, dondurma işleminin uygulanacağı besinlerin öncelikle temiz, yıkanmış, ayıklanmış olması gerektiğini belirten Ağca, "Aynı zamanda gıdaların taze olmasına da dikkat etmek gerekiyor ![]() ![]() "Dondurulmuş besinlerin kalitesi dondurulma işleminde olduğu kadar çözülme işlemiyle de yakından ilgilidir ![]() ![]() Çözdürme işlemi oda sıcaklığında, su içerisinde, kalorifer altında veya üstünde, hafif ateşte ve ya güneşli yerlerde yapılmamalı; buzdolabının iç raflarında bekletilerek veya mikrodalga fırında yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|