Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, mayonezli

Mayonezli Barbunya

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Barbunya



Mayonezli Barbunya


Malzemeler

4 kişilik

8 adet barbunya

Yarım demet dereotu

Yeterince un

Tuz

Karabiber

Mayonez için:

1 adet yumurta sarısı

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı hardal

Yeterince zeytinyağı

Tuz

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Hazırlanısı

Önce mayonez için yumurta sarısını mikser ile iyice çırpın Çırpmaya devam ederek, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin Karışım yoğunlaşmaya başladığında yarım limonun suyunu, 1 çay kaşığı hardalı ve tuzu ekleyin Birkaç dakika daha çırpmaya devam edin Barbunyaların iç organlarını çıkarın Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın Bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün Una bulayın Tavaya zeytinyağını alın Kızdıktan sonra balıkları arkalı önlü kızartın Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine alın Yarım demet dereotunu ince ince kıyın Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine dereotu serpin Hazırladığınız mayonez ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.