Erişteli Brüksel lahanası tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Brüksel lahanası tarifiErişteli Brüksel lahanası hem çok hafif hemde sofranıza lezzet katacak bir yemek MALZEMELER 500 gr Brüksel lahanası 100 gr erişte makarna 1 soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt kreması 1 çay kaşığı karabiber 5 su bardağı sıcak su 1 su bardağı süt Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Brüksel lahanalarını temizleyip yıkayın Tencereye alıp 4 bardak su ve 1 bardak süt ilave edin 2-3 dakika haşlayıp süzgece alın Erişteyi tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün Soğanı soyup ince ince doğrayın Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Brüksel lahanalarını ekleyip kavurun Kalan sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın Kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Süt kreması, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın, yavaş yavaş lahanaları ekleyerek karıştırın Erişteyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|