![]() |
Üveyik Buğulaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üveyik BuğulamasıÜveyik Buğulaması Üveyik Buğulaması Tarifi - Üveyik Buğulamasının Yapılışı - Üveyik Buğulaması Nasıl Yapılır malzeme (4 kişilik): 4 üveyik, 100 gr tereyağı, 8 kahve fincanı su, 1 tutam karabiber, 1 tutam kekik, 1 dal biberiye, yeteri kadar tuz ![]() Yapılışı: Tüyleri çıkarılmış, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, bol suda yıkanmış, tuzlanmış ve ayakları geriye çevrilerek bağlanmış dört üveyik kuşu, 1 tutam kekik, 1 tutam karabiber, 1 dal biberiye, yeteri kadar tuz, 100 gr tereyağı ve dört fincan su ile küçük bir tencereye konur ve kapağı örtülü olarak hafif ateşte pişmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|