Tandır Ördek Çekmesi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandır Ördek ÇekmesiTandır Ördek Çekmesi Tandır Ördek Çekmesi Tarifi - Tandır Ördek Çekmesi Nasıl Yapılır - Tandır Ördek Çekmesi Malzemeleri Malzemeler Ördek 1Adet 1 adet Bulgur 3 su bardağı Su 4 su bardağı Tereyağ 2 çorba kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Yapılışı Bulguru tuzlu suda haşlarız Kaynamaya başlayınca hafif ateşe alırız Suyunu çekip gözgöz olmaya başlayınca, tavada kızdırılmış tereyağını üzerine döker, tandırın dibine oturturuz Tam üstüne gelecek şekilde kazı ayaklarından asarız Tandırın sıcaklığı ile kızaranördeğin yağı pilavın üzerine damlar Alttaki pilav da tandırın sıcaklığında demlenirÖrdek piştikten sonra çıkarılır etleri pilavın üstüne konarak sıcak sıcak ikram edilir Tandır olmayan evlerde bulgur pilavı ayrı yapılır, ördek fırında ayrı kızartılır Her ikisi de sıcakken, ördeğin fırın tepsisinde biriken yağı, pilavın üzerine dökülerek, birlikte sıcak sıcak ikram edilir |
|