![]() |
Kaz Boğazı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz BoğazıKaz Boğazı Kaz Boğazı Tarifi - Kaz Boğazı Nasıl Yapılır - Kaz Boğazı Malzemeleri Malzeme : hamuru için: * 1 çay b ![]() * 1 çay b ![]() * 1 çay b ![]() * 1 yumurta * yarım p ![]() * yarım limon * 1 çay k ![]() * aldığı kadar un iç harcı için: * 1 kase ceviz * nişasta üzeri için: * 150 gr ![]() şerbeti için: 3 ![]() ![]() 3 su b ![]() yarım limon Hazırlanışı : ilk olark şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek hamuru hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Oklavaya sarılan hamur büzdürülerek oklava çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı kısık ateşte eritilerek tepsiye dizilen hamurların üzerine gezdirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|