Milföylü Laz Böreği Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Laz Böreği TatlısıMilföylü Laz Böreği Tatlısı Milföylü Laz Böreği Tatlı Tarifi - Milföylü Laz Böreği Tatlısının Yapılışı - Milföylü Laz Böreği Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeler - 10 adet milföy hamuru - Üzerine sürmek için 1 adet yumurtanın sarısı Muhallebisi İçin - 1,5 su bardağı süt - 3 yemek kaşığı şeker - 2 adet yumurta - 1 yemek kaşığı pirinç unu - 1 tatlı kaşığı tarçın - Karabiber (Çay kaşığının ucuyla, az miktarda) - 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz Şerbeti İçin - 2 su bardağı su - 2,5 su bardağı toz şeker Yapılışı 1 Öncelikle şerbeti hazırlayın Suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın, şerbeti soğumaya bırakın![]() 2 Bir tencerede sütü, şekeri, yumurtayı ve pirinç ununu çırpın Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin![]() 3 Pişen muhallebinin içine tarçını, karabiberi ve cevizi ekleyin![]() 4 Milföy hamurlarını dört kare oluşacak şekilde dörde bölün Oluşan küçük karelerin içine muhallebi koyup katlayın Muhallebili küçük üçgenleri fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede pişirin![]() 5 Fırından çıkan böreklerin üzerine soğuk şerbeti dökün Soğuyunca servis edin
|
|
|
|