Ratatouille: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ratatouille:![]() Malzemeler:
[*]Fırını 200C'ye getirin Patlıcanı, kabağı, 1/2 sb zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin (30-60 dk)[*]Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün [*]Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın [*]Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yk zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk kavurun Domates ve biberleri ekleyip 7 dk daha kavurun Patlıcan, kabak, 1/4 sb fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin Ateşi kısıp yarım saat pişirin
|
|
|
|