![]() |
Raspberry Milföy Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Raspberry Milföy TatlısıRaspberry Milföy Tatlısı Raspberry Pratik Milföy Tatlısı - Milföy Tatlısı MalzemelerMilföy hamuru (1 paket) Raspberyy Reçeli Pudra Şekeri (Süslemek için) Dolgu Malzemeleri 2,5 su bardağı süt (600 ml) 1 su bardağından biraz az şeker (200 ml) 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yumurta 1 paket vanilya Hazırlanışı Öncelikli olarak krema hazırlanır ![]() Vanilya dışında bütün malzemeler pişirme kabına alınıp çırpılır, orta ateşde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ![]() Pişince ocağın altı kapanır ve muhallebi ılıdıkdan sonra vanilya eklenip karıştırılır ![]() Buzlukdan çıkarttığınız milföyler oda sıcaklığına gelıp yumuşadıklarında istediğiniz şekilde kesilir ![]() Kestiğiniz milföyleri tepsiye dizip, önceden ısıttığınız 375 F (180C) fırında yaklaşık 15-20 dakika hamurlarmız kabarıp, kızarana kadar fırında pişirilir ![]() Fırından çıkınca biraz soğuması için bekletilir ![]() Her bir milföy dilimi ortadan ikiye kesip arasına krema sürün ![]() Rasberyy reçeli koyu bir kıvamda olduğu için suyla biraz inceltilir ![]() Servis tabağının tabanına reçelden dökülür ve üzerine kremalı milföyler yerleştirilir ![]() Milföylerin üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir ![]() Arzu edilirse servis edilmeden hemen önce milföylerin üzerine de reçelden dökülebilir ![]() ![]() Buzdolabında soğuması için 10-15 dakika üstü açık bir şekilde bekletilebilir ![]() ![]() Misafirleriniz gelmeden bir kaç saat önce yaparsanız çıtırlığını ve tazeliğini korumuş olursunuz ![]() Buzdolabında birgünden fazla bekletildiğinde istenilen çıtırlıkda olmayacağı için günü gününe yapılmasını tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() |
|