Tavuk Göğsü |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk GöğsüTavuk Göğsü Tavuk Göğsü Tarifi - Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Tavuk Göğsü Malzemeleri Tavuk Göğsü Malzemeler * 1 Su bardağı nişasta * 2 Su bardağı toz şeker * 2,5 su bardağı un * 1 adet damla sakız * 1 litre süt * 150-200 gram margarin (tereyağı) * Tarçın (İsteğe bağlı) Tavuk Göğsü Tarifi: 1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir) 2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır 3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir |
|