Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, böreği

Arnavut Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Böreği





Arnavut Böreği:

Hamur malzemeleri:
  • 1kg un
  • tuz
  • su (arzuya göre süt+su karışımı)
Peynirli iç harcı:
  • 350gr peynir, ezilmiş
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • arzuya göre doğranmış maydanoz
Kıymalı iç harcı:
  • 250-300gr kıyma
  • 3 orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • nişasta
Hazırlanması:
[*]1kg unun dibinden 2 parmak ayırın Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin[*]Hamuru rulo yapıp ikiye bölün Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın[*]Tepsinizi yağlayın Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın[*]Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın Böreği kesin Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın 190C fırında pişirin
not: 1 Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır
2 Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.