Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hünkar, muhallebisi, sakızlı

Sakızlı hünkar muhallebisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı hünkar muhallebisi



Sakızlı hünkar muhallebisi


Şeker(1,5 su bardağı)
Süt(5 su bardağı)
Mısır nişastası (1,5 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Çamsakızı (3 adet)
File fıstık (1 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
1 Orta ateşteki ocağın üzerindeki tencereye 5 su bardağı süt koyun ve üzerine 1 5 su bardağı şekeri ekleyin 3 adet çam sakızını ince ince doğrayın Sütün içine çam sakızını ekleyin ve karıştırın Tüm malzemeyi karıştırarak kaynamaya bırakın
2 Bu sırada başka bir kaba 1 5 su bardağı mısır nişastası ve 1 bardak soğuk su koyup, iyice çırparak karıştırın Nişastanın topaklanmamasına özen gösterin
3 Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıkları ilave edin Hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün üzerine dökün Bu sırada sütü bir kaş ya da çırpıcı ile sürekli karıştırmayı ihmal etmeyiı Tüm karışımın orta ateşte 1-2 dakika kaynamasıı sağlayın ve sonra ocağı kapatın
4 Hazırladığınız tatlıyı ısıya dayanıklı cam bir kat dökerek soğumaya bırakın Tatlı soğuduktan soı ra dilediğiniz gibi şekil vererek kesin Kesip dilimli diğiniz tatlının üzerini vişne sosu ve file fıstık ile süt ekleyerek soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.