Haşhaşlı Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı RevaniHaşhaşlı Revani Haşhaşlı Revani Tarifi - Denizlinin Haşhaşlı Revanisi - Oktay Usta Haşhaşlı Revani Tarifi ![]() HAŞHAŞLI TATLIdenizli ,afyon yöresi tatlısı) 3 yumurta 1 su b tozşeker1 su b süt1 su b sıvıyağ1 su b haşhaş tohumu1 su b irmik1,5 su b un1 p kabartma tozu1 p vanilyaşerbeti için: 1,5 su b tozşeker1,5 su b suüzeri için: kremşanti ![]() HAZIRLANIŞI: Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın Tencereye toz şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp birşebet oluşturun ve soğumaya bırakın ![]() Fırın kabını margarinle yağlayın üzerine haşhaşı serpin ve hiç boş kalmayacak şekilde bir manto yapın Karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın Üzerine süt,sıvıyağhaşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın ![]() Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökün Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırındayaklaşık 45 dakika pişirin ![]() Tatlıyı soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökün Krem şanti ile süsleyerek servis edin |
|
|
|