Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, milföy, tatlısı

Armutlu Milföy Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Milföy Tatlısı



Armutlu Milföy Tatlısı
Armutlu Milföy Tatlısı Tarifi - Armutlu Milföy Tatlısının Yapılışı - Armutlu Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır


Malzemeler:

4 yaprak milföy hamuru (dondurulmuş)
80 gr kızılcık reçeli (ya da kendi arzu ettiğiniz bir reçel)
Tarçın
4 adet armut
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta

Yapılışı:

Milföy hamurlarını yan yana dizip çözülmeye bırakın Sonra unlanmış tezgahta her birinden 20×20 cm büyüklüğünde kare açın

Reçeli, bıçak ucu ile aldığınız tarçın ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın Armutları soyun, ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyup çıkartın

Yarım armutların ortalarına bir miktar reçel koyup yanları birbirlerinin üzerilerine kapatın ve hamurların ortalarına oturtun

Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın Hamurların kenarlarına yumurta akı sürüp armutların üzerine sarın

Hamura sardığınız armutları soğuk su ile çalkaladığınız fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sansı sürün

Pişirme: 220° sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15-20 dakika pişirin Limonlu dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.