![]() |
Klasİk YaŞ Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Klasİk YaŞ PastaMalzemeler: Pandispanya Hamuru İçin: 4 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 cimdik tuz Yapılışı: Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın ![]() ![]() Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın ![]() Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin ![]() Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın ![]() ![]() Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın ![]() Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın ![]() ![]() ![]() Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın ![]() Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün ![]() 350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin ![]() Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın ![]() ![]() Not: Bu tarifte kabartma tozu yoktur ![]() ![]() ![]() Kreması: 1 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tere yağı Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell ![]() Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın ![]() Un ve nişastayı da ilave edin ![]() ![]() Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin ![]() Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın ![]() Pasta'nın bir araya getirilmesi: Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün ![]() Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz ![]() Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun ![]() Eğer konacaksa bir kat muz ,çilek serpiştirin ![]() Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın ![]() En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın yada ıspanaklı kek tarifindeki gibi 7 dakikalık krema tarifini hazırlayıp onunla kaplayın ![]() İsteğinize göre çilek taneleri ile süsleyin ![]() ![]() AFİYET OLSUN Not: Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz ![]() Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini ![]() ![]() Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın ![]() |
![]() |
![]() |
|