![]() |
Kekler - Kekler Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kekler - Kekler TarifiKekler Baharatlı Kek Malzemeler: Baharatlı karışım: 1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş) 1 su bardağı dövülmüş ceviz 40 g ufalanmış bitter çikolata 1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış) 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı zencefil 1 çay kaşığı anason 1 tatlı kaşığı muskat rendesi (küçük hindistancevizi) 1 çay kaşığı mahlep 2-3 yemek kaşığı likör veya rom Kek: 3 yumurta 2 su bardağı toz şeker 125 g margarin 1 su bardağı süt 1 poşet Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() Hazırlanışı: Baharatlı karışım: Çukur bir kabın içinde üzüm, ceviz, çikolata, baharatlar ve arzuya göre likör veya rom koyarak karıştırın ![]() ![]() Kek: Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 50-60 dakika Bücür Pasta Malzemeler: Kek: 1 poşet Dr ![]() 4 yumurta 1 çay bardağı süt 175 g margarin Ara dolgu: marmelat Üstü için: 90 g beyaz çikolata 45 g sütlü çikolata Hazırlanışı: Kek: Şoko kek karışımını yumurta, süt ve margarin ile 3-4 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Ara dolgu: Soğuyan keki kareler şeklinde dilimleyin ![]() ![]() Üstü için: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve karelerin üzerini kaplıyacak şekilde sürün ![]() ![]() Çikolata Armutlu Kek Malzemeler: 125 g margarin 1 su bardağı mısır unu 1 su bardağı toz şeker 4 yumurta 1 poşet Dr ![]() 1,5 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() 1 tutam tuz 40 gram ufalanmış bitter çikolata Yarım su bardağı kuru üzüm 2 adet orta boy armut Hazırlanışı: Margarini eritip soğumaya bırakın ![]() ![]() Toz şekerden bir yemek kaşığı ayırıp kalanını çırpma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() Armutları soyup ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine hafifçe bastırarak dizin ![]() 1 kaşık toz şekeri üzerine serpin ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Ilınınca dilimleyerek servis yapın ![]() Patatesli Kek Malzemeler: Hamur: 3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz 3 adet orta boy patates (soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış) 2 yemek kaşığı susam Hazırlanışı: Hamur: Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika Portakallı Kek Malzemeler: Hamur: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 125 g margarin 2 su bardağı Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() 1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış) Hazırlanışı: Hamur: Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika Cevizli Kek Malzemeler: Hamur: 3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 125 g margarin 1 su bardağı Dr ![]() 1 çay bardağı mısır nişastası 1 poşet Dr ![]() 1 limon kabuğu rendesi Yarım su bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Hamur: Yumurta ve şekeri rengi iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika Yanardağ Kek Malzemeler: Kek: 1 poşet Dr ![]() 4 yumurta 175 g margarin 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı fındık kırığı Sos: 1 poşet Dr ![]() 2 çay bardağı su Hazırlanışı: Kek: Şoko kek karışımını yumurta, margarin ve süt ile 3-4 dakika çırpın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Soğutup kalıptan çıkartın ![]() Kekin kenarlarından 2 cm keserek çıkartın ![]() ![]() Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ve soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() Fındıklı Kek Malzemeler: Hamur: 5 yumurta 2 su bardağı ince öğütülmüş fındık 1 su bardağı Dr ![]() 4 yemek kaşığı un 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 20-25 adet bütün fındık 2 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, öğütülmüş fındık, pudra şekeri ve unu 3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika Pişirmenin 20’nci dakikada fırının kapağını açıp kekin üzerine kakaoyu serpin, bütün fındıkları sıralayın ve pişirmeye devam edin ![]() Sosisli Kek Malzemeler: 4 yumurta 2,5 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 2 adet sosis Hazırlanışı: Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu 1-2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika Tarçınlı Kek Malzemeler: 2,5 çay bardağı ılık çay 1,5 çay bardağı bal 1,5 çay bardağı sıvı yağ 2,5 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 limon kabuğu rendesi 1 su bardağı ceviz içi 4 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 2 yemek kaşığı Dr ![]() Hazırlanışı: Çayı derin bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 50-55 dakika Üzümlü Kek Malzemeler: 100 g margarin 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta Bir tutam tuz Yarım su bardağı ayran 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı soya unu 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı kuru üzüm Hazırlanışı: Margarini şeker ile iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika |
![]() |
![]() |
|