Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salÇalar, soslar, tarifi

SOSLAR ve SALÇALAR - SOSLAR ve SALÇALAR Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

SOSLAR ve SALÇALAR - SOSLAR ve SALÇALAR Tarifi



SOSLAR ve SALÇALAR

BEŞAMEL SOS

Malzemeler : (4 kişi için)

35 gr Un (¾ kahve fincanı)
2 yemek kaşığı Yağ
1,5 bardak Süt
1 kahve fincanı Kaşar Peynir rendesi
Tuz

Hazırlanışı :

Bir küçük tencereye 2 kaşık yağ ile ¾ kahve fincanı Un konularak un hafifçe pembeleşinceye kadar (2 dakika kadar) kavrulur Üzerine karıştırarak süt ve tuz ilave edilir Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır Pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir

Yemeklerde sos olarak kullanılır

CEVİZLİ (ya da FINDIKLI) TARATOR

Malzemeler : (4-6 kişi için)

100 gr Ceviz ya da Fındık İçi
2 dilim Ekmek İçi
2 kahve fincanı Zeytinyağ
1,5 kahve fincanı Sirke
2 diş Sarımsak
Tuz

Hazırlanışı :

Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir) Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak, iyice karıştırılır ve yine ezilir

Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır

Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır Koyu olursa içine bir parça su katılabilir

Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır

MAYONEZ

Malzemeler :

2 adet Yumurta Sarısı
½ Limon
1 bardak Zeytinyağ
½ tatlı kaşığı Un
Hardal
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Derin bir kaba 2 yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı tuz ve yarım kahve kaşığı un konulur ve bir kaşıkla bir müddet karıştırılarak, homojen bir kıvam elde edilir

Bu yumurta sarısı karışımına ılık bir bardak zeytinyağ önce damla damla, sonra kaşık kaşık katılır ve bir kaşıkla hep aynı yöne çevrilerek yedirilmeye çalışılır Katılan zeytinyağ yedirilmeden yeni yağ eklenmez aksi takdirde mayonez bozulur

Yağın tamamı verildikten sonra yine azar azar Limon suyu eklenir Mayonez yapılmış olunur

Mayonez Salata, Balık, Et, Tavuk ve Sebzelerle kullanılabilir
Zeytinyağ ilavesi sırasında mayonez bozulursa, başka bir kaba 1 yemek kaşığı su konur ve karışım kaşık kaşık yedirilerek ve hep aynı yöne çevrilerek bu suya ilave edilir Bu yolla tüm karışım öbür kaba alındığında Mayonez düzelir

SOĞUK SPAGETTİ SOSU

Malzemeler : (4-6 kişi için)

2 adet Domates
½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş Yeşil Biber
½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş Kuru Soğan
Maydanoz
½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş ve pişirilmiş Mantar
Kekik

Hazırlanışı :

Tüm malzemeleri mikserden geçirip, buzdolabında beklemeye bırakın Servis yaparken spagettinizin üstüne önce bu sosu sonra da parmesan peynirini koyunuz

Değişik tat arayanlara tavsiye ederiz Aynı sos pişirilerek de kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.