![]() |
Tuzlular Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzlular TarifiTuzlular Ahsen Poğaçası Malzemeler: Hamur: 250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tuz 1 poşet Dr ![]() 4-4,5 su bardağı un Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Çatal Çörek Malzemeler: Hamur: 125 g margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 2-2,5 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 1 yumurta sarısı Çörekotu Hazırlanışı: Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Dolgulu Lokmalar Malzemeler: Hamur: 2 adet orta boy patates 1 yumurta akı 1 yumurta 150 g margarin 1 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Dolgu: Zeytin Peynir-maydanoz Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin ![]() ![]() Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Dr ![]() Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr ![]() 1-1,5 çay bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 10 adet ince doğranmış sucuk 1 su bardağı doğranmış sosis 1 su bardağı doğranmış mantar 10 dilim macar salamı Yarım su bardağı siyah zeytin Hazırlanışı: Hamur: Pizza un karışımını su ve sıvı yağ ile yoğurun ![]() ![]() Kaşar rendesini serpin ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Lorlu Lokmalar Malzemeler: Hamur: 125 g tatlı lor 125 g margarin Yarım çay kaşığı tuz 1,5-2 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 1 yumurta 1 tatlı kaşığı haşhaş 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı anason Yoğurtlu sos: 350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet küçük boy kereviz 1 havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 2 adet kırmızı biber Hazırlanışı: Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin ![]() ![]() ![]() Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın ![]() Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın ![]() Pişi Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 poşet Dr ![]() Dolgu: 1 su bardağı beyaz peynir rendesi Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarlı Ayçöreği Malzemeler: Dolgu: 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 300 g mantar 1 çay kaşığı tuz Yarım demet ince doğranmış maydanoz Hamur: 3-4 adet orta boy patates 200 g eritilmiş margarin 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta akı 1 çay kaşığı tuz 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Dolgu: Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Hamur: Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Soğanlı Pizza Malzemeler: Soğanlı karışım: 4 adet orta boy soğan 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı mısır unu 2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hamur: 1 paket Dr ![]() 1-1,5 çay bardağı su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Soğanlı karışım:Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Hamur: Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın ![]() ![]() Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Kaşarlı Dilimler Malzemeler: Hamur: 5 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 200 g margarin 1 yumurta 1,5 çay bardağı süt Üzeri için: 1 yumurta sarısı 1 su bardağı kaşar rendesi Hazırlanışı: Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika |
![]() |
![]() |
|