Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
Ürünleri, deniz, tarifi

Deniz Ürünleri Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünleri Tarifi



Çiroz (Uskumru) tarifi

Malzemeler :

100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu


Yapılışı :

Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın 12 saat böylece bekletin Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz



Çinekop Pilaki tarifi

Malzemeler :

8 adet orta boy çinekop
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
3 diş sarmısak
2 adet orta boy patates
1 adet kereviz
2 adet domates
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı :

Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin Servise hazırdır


Biberli karides tarifi

Malzemeler :

1 Kg iri karides
1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber
2 Adet yeşil soğan
2 Çorba kaşığı limon suyu
2 Çorba kaşığı tereyağ
3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı)


Yapılışı :

Karidesleri tuzlu kaynar suda 6-7 dakika haşlayın
Kabuklarını soyun,
Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın
Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin
Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun
Arada bir karıştırarak 8-10 dakika yüksek ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın

Barbunya balığı nisuaz tarifi

Malzemeler :

4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
az tuz
bir tutam karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz


Yapılışı :

Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin İçlerine birer defne yaprağı koyun Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin İkişer adet ançuez koyun Maydanozu serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.