![]() |
Deniz Ürünleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri TarifiÇiroz (Uskumru) tarifi Malzemeler : 100 adet uskumru 350 gr mutfak tuzu Yapılışı : Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz ![]() Çinekop Pilaki tarifi Malzemeler : 8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan 2 adet havuç 3 diş sarmısak 2 adet orta boy patates 1 adet kereviz 2 adet domates 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su Yapılışı : Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biberli karides tarifi Malzemeler : 1 Kg iri karides 1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber 2 Adet yeşil soğan 2 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı tereyağ 3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı) Yapılışı : Karidesleri tuzlu kaynar suda 6-7 dakika haşlayın ![]() Kabuklarını soyun, Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın ![]() Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin ![]() Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun ![]() Arada bir karıştırarak 8-10 dakika yüksek ateşte pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() Barbunya balığı nisuaz tarifi Malzemeler : 4 kişi için 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya 1 kahve fincanı rafine yağı 4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 4 yaprak defne az tuz bir tutam karabiber 1 limonun suyu 8 adet ançuez filetosu 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 bağ kıyılmış maydanoz Yapılışı : Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|