Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paella, sebzeli, tarifi

Sebzeli Paella - Sebzeli Paella Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Paella - Sebzeli Paella Tarifi



Sebzeli Paella - Sebzeli Paella Hazırlanışı

Paella, Ortaçağdan kalma bir İspanyol yemeğidir İçine çeşitli sebze ve etlerin aynı anda konulduğu, safranlı yani sarı renkli bir pilav çeşidi şeklinde özetleyebileceğimiz Paella'nın doğuşu hakkında hikaye şöyledir Fakir ve yiyecek bulma sorunu olan halk, zenginlerin şatolarının çöplerinde atılmış olan pilav ve çeşitli yemekleri karışık olarak yediklerinden bu yemeği yaratmışlar Öyleki, günümüzde deniz mahsullü, tavuklu şeklinde çeşitleri bulunabilen Paella'nın aslında, pilavın içinde koyun, tavuk eti ve deniz mahsulleri aynı anda karışık bulunur

Porsiyon başına Beslenme değerleri 360 kalori, 118 gr Yağ, 18 g doymuş yağ, 55 gr karbonhidrat, 77 gr protein, 72 gr Fiber

Malzemeler : (6 kişi için)

Çay kaşığının ucu ile Safran (0,5 gr)
1 adet küçük parçalara bölünmüş orta boy Patlıcan
6 yemek kaşığı Zeytin Yağ
1 adet büyükçe Kuru Soğan
3 diş sarımsak
1 adet ortaboy Sarı Dolmalık Biber
1 adet ortaboy Kırmızı Dolmalık Biber
½ Kg Bezelye
1¼ Çay fincanı Pirinç
3½ Çay fincanı Sebze ya da Tavuk Suyu
½ Kg Domates
200 gr Mantar
2 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 çay kaşığı Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Safran'ı 3 yemek kaşığı sıcak su içinde eritin Patlıcanları (acılığı varsa gitsin diye) tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin Sonra sudan çıkarıp süzün, suyunu sıkın

Derince bir tavada zeytinyağı kızdırın, içine küçük küçük kesilmiş, sarımsak, soğan, ince ince doğranmış biberler ve süzülmüş patlıcanı aynı anda atıp 5 dakika kadar çevirin Kırmızı Toz Biberi ekleyip karıştırın

Bu karışıma pirinci katın Daha sonra küçük küçük doğranmış domates, safran, karabiber ve sebze suyunu ilave edin (isterseniz tavuk suyu olabilir) Kaynamaya bırakın 15 dakika kadar hafif ateşte kaynatırken arada karıştırın küçük küçük doğranmış mantar ve Bezelyeleri ilave edin Arada karıştırarak, suyu azalana kadar kaynatmaya devam edin Mantar ve Bezelyeler pişince ateşten alın

Bu yemeği, hem vejetaryen hem de et severler rahatlıkla kullanabilir Vejetaryenler için, yanına yapılacak bir yeşil salata ile, et severler için ızgara et, ya da istakoz veya tavuk yanında sunulabilir

Not : İçine katılan safran ayrı bir tad vermekle birlikte dikkatli kullanılması gereken bir maddedir Fazlasının zararlı olduğu bilinir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.