Pişi - Pişi Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişi - Pişi TarifiPişi - Pişi Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr Oetker Mayalı Un 4 çay bardağı ılık su Kızartmak için: Sıvı yağ Üzeri için: Susam Çörek otu Hazırlanışı: Hamur: Un ve mayayı karıştırın Üzerine suyu ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın Hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin Süre sonunda hamuru biraz karıştırıp ellerinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın Elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın Arzuya göre şekillendirilen hamuru, çörek otu ve susama batırarak da kızartabilirsiniz |
|