![]() |
Kızıl Irmak - Kızıl Irmak Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızıl Irmak - Kızıl Irmak TarifiKızıl Irmak - Kızıl Irmak Hazırlanışı Malzemeler: Pandispanya: 1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi 1 çay bardağı su 1 poşet Dr ![]() 3 yumurta Krema: Yarım çay bardağı Dr ![]() 3,5 çay bardağı süt 1 paket Dr ![]() Kahveli krema: 1 yemek kaşığı türk kahvesi 2,5 çay bardağı süt 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi Hazırlanışı: Pandispanya: 1 tatlı kaşığı kahveyi 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatın ve ılımaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Soğutun ve enlemesine üçe kesin ![]() Krema: Pudra şekerini ocakta bal rengi alıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanyanın ilk patının üzerine kremanın 1/3'ni sürüp ikinci patı kapatın ![]() ![]() ![]() Kahveli krema: 1 yemek kaşığı kahveyi 2,5 çay bardağı süt ile bir taşım kaynatıp buzdolabında iyice soğutun ![]() ![]() ![]() Vişne tanelerini pastanın üzerine nehir şeklinde sıralayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|