Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krokanlı Pasta - Krokanlı Pasta TarifiKrokanlı Pasta - Krokanlı Pasta Hazırlanışı Malzemeler: Krokan: 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı fındık kırığı 1 çay bardağı badem kırığı Pandispanya: 1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su 1 çay bardağı süt Krema: 1 paket Dr Oetker Vanilinli Pasta Kreması1,5 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Hazırlanışı: Krokan: Şekeri bir kaba alıp ocakta eritin Bal rengi olunca fındık ve bademleri ekleyin Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve yağlı kağıt üzerine yayın Soğuduktan sonra ufalayın Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve her iki patı 1 çay bardağı süt ile ıslatın Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın Pandispanyanın bir patına bir miktar pasta kreması sürüp dilimlenmiş muzları dizin ve bir miktar krokan serpin Diğer pandispanyaya da bir miktar pasta kreması sürün ve üzerine kapatın Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın Servis sırasında pastanın üzerine kalan krokanları serpin
|
|
|
|