Patlıcanlı Pilav - Patlıcanlı Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Pilav - Patlıcanlı Pilav TarifiPatlıcanlı Pilav - Patlıcanlı Pilav Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 1 bardak Pirinç 5 kaşık Yağ 3 bardak SU ya da Et Suyu 1 adet Patlıcan Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : 1 adet Patlıcan alacalı soyulur, ufak ufak doğranır Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Suları süzüldükten sonra, yağda hafifçe pembeleşinceye kadar çevrilir![]() Üzerine 3 bardak su ya da etsuyu ve tuz konularak, kaynamaya bırakılır ![]() Kaynamakta olan suya 2 bardak pirinç ilave edilir Ateş kısılarak kaynamaya bırakılır Suyunu çekinceye kadar pişirilir Ateşten alınarak yarım saat kadar demlenmesi için bırakılır![]() İsteğe bağlı olarak, pilav ateşten indirildikten sonra üzerinde kızgın yağ gezdirilebilir
|
|
|
|