![]() |
Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali Reçeli - Şeftali Reçeli HazırlanışıŞeftali Reçeli - Şeftali Reçeli Hazırlanışı Malzemeler : 1 Kg Şeftali 6 bardak Toz Şeker 1 adet Limon Suyu (ya da 1 kahve kaşığı limon tuzu) 2 bardak su Hazırlanışı : Şeftaliler yıkanır, kabukları soyulur ve ikiye ayrılır ![]() ![]() Bir tencereye 6 bardak şeker ve 2 bardak su konarak bir kaç taşım kaynatılır ![]() Su içinde bekletilen şeftaliler kaynayan şurup içine atılarak kıvama gelene kadar kaynamaya bırakılır ![]() ![]() Reçel kıvama ulaştıktan sonra içine 1 limonun suyunun tamamı ya da limon tuzu katılır (şekerlenmesin diye) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|