![]() |
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Köfte - İçli Köfte Tarifiİçli Köfte - İçli Köfte Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) ½ Kg Orta Yağlı Kıyma ½ Kg ince, Köftelik Bulgur 250 gr ayrıca yağsız Kıyma 2 adet Kuru Soğan 1 çay bardağı Ceviz İçi 5-10 bağ Maydanoz 2 yemek kaşığı Yağ tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber Hazırlanışı : Yağda ince kıyılmış soğan pembeleştirilir, üzerine yarım kilo kıyma konur ![]() ![]() Soğuduktan sonra üzerine bir çay bardağı çekilmiş Ceviz İçi, kıyılmış Maydanoz, Tuz, Karabiber, Kimyon ve Kırmızı Biber konur ![]() Bu İçli Köftenin içidir ![]() Sıcak Suda Islatılmış ince bulgurun içersine 250 gr yağsız kıyma, tuz, biber, kimyon ve kekik ilave edilir ![]() ![]() Bu bulgurlu çiğ kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslatılmış avuçlar içersinde yumurta şeklinde yuvarlanır ![]() ![]() Dolmalık biber gibi içi boş olan bu köftelere hazırlamış olduğumuz iç doldurulur ![]() ![]() Kaynamakta olan suya atılır ![]() ![]() ![]() 1 yemek kaşığı yağda iki tarafı eşit kızartılır ![]() ![]() Baharat seçimi isteğe bağlı olarak yapılmalıdır ![]() Yine isteğe bağlı olarak, kızartılmadan, sadece haşlanmış olarak yenebilir ![]() Servis yapılırken ince kıyılmış marul, domates ya da maydanoz ile süslenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|