![]() |
Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hünkar Beyendi - Hünkar Beyendi TarifiHünkar Beyendi - Hünkar Beyendi Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) ½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 6 adet Patlıcan 2 adet Soğan 2 adet Domates 1 su bardağı Süt 3 bardak Su 5 yemek kaşığı Yağ 1 kahve fincanı Kaşar Peynir 2 yemek kaşığı Un 5-10 sap Maydanoz Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : 1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir ![]() ![]() Kalan yağda un hafifçe kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis tabağına patlıcanlı karışım konur ![]() ![]() Sıcakken servis yapın ![]() Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|