Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, tarifi

Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi



Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi


Malzemeler : (6 kişi için)

7-8 adet ortaboy Patlıcan
2 adet Domates
1 adet Kuru Soğan
300 gr Kıyma
2 kaşık Yağ
1 su bardağı Su
½ su bardağı Sıvı Yağ
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur Üst kısmı yarıdan biraz fazla olacak şekilde yarılır ½ bardak Sıvı Yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartılır

İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış 1 domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir Sonra içersine kıyma ilave edilir Hepsi karıştırılarak kavrulur İndirilirken içine tuz, karabiber ve maydanoz konur

Yayvan bir tencereye 1 kaşık yağ konur ve yarık kısımları üste gelecek şekilde patlıcanlar dizilir Hazırladığımız iç yarık kısımlara bir kaşık yardımı ile doldurulur 1 adet Domates yuvarlak yuvarlak kesilerek üstlerine konur ve 1 bardak su ilave edilir Hafif ateşte 20-25 dakika pişirilir

Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.