![]() |
Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnıyarık - Karnıyarık TarifiKarnıyarık - Karnıyarık Tarifi Malzemeler : (6 kişi için) 7-8 adet ortaboy Patlıcan 2 adet Domates 1 adet Kuru Soğan 300 gr Kıyma 2 kaşık Yağ 1 su bardağı Su ½ su bardağı Sıvı Yağ 1 demet Maydanoz Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur ![]() ![]() ![]() İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencereye 1 kaşık yağ konur ve yarık kısımları üste gelecek şekilde patlıcanlar dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|