![]() |
Pembe Hülyalar - Pembe Hülyalar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pembe Hülyalar - Pembe Hülyalar TarifiPembe Hülyalar - Pembe Hülyalar Tarifi Malzemeler: 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 50 g margarin 1 poşet Dr ![]() 1,5 çay bardağı un 1 poşet Dr ![]() Çilekli krema: 300 g çilek Yarım çay bardağı Dr ![]() 1 poşet Dr ![]() 5 çay bardağı su 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Beyaz krema: 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Hazırlanışı: Hamur: Yumurta ve şekeri 1-2 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın ![]() Çilekli krema: Ayıkladığınız çileklerden bir miktarını ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin ![]() Kalan çilekleri yarım çay bardağı pudra şekeri ile robotta püre haline getirin ![]() Jöleyi su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Beyaz krema: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı dökün, üzerine çilekli kremayı dökün ve düzgünce yayın ![]() ![]() Dolapta 3-4 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|