Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, tarifi, tavuk

Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü Tarifi



Tavuk Göğsü - Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler : (4-6 kişi için)

4 su bardağı Süt
Haşlanmış yarım Tavuğun yalnızca Göğüs Eti
1 kahve fincanı Pirinç Unu
1 kahve fincanı Nişasta
1 su bardağı Toz Şeker
1 fiske tuz

Hazırlanışı :

Haşlanmış yarım tavuğun göğüs etleri didiklenir Suyla yıkanıp sıkılır Suyun içine bir müddet (1-2 saat) bırakılır Arada bir suyu sıkılıp tekrar bırakılır

4 bardak süt kaynatılır Tavuk etleri kaynamakta olan sütün içine atılarak tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edilir Ateşten alınıp, bir kenara konur

Topaklanmaması için su ile ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımına, sütten bir kaç kaşık alınarak iyice sulandırılır Sonra hepsi birden bekleyen süt, tavuk karışımına ilave edilir

Hepsinin üstüne şeker ilave edilir Dibinin tutmaması için devamlı karıştırılır Bir müddet sonra sakız gibi olunca ateşten indirilir

Üzerine arzuya göre pek çok şey konabilir Gülsuyu veya Tarçın, ince kıyılmış Antep Fıstığı, Kıyılmış Fındık, Hindistan Cevizi Tozu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.