ARMUT HOŞAFI - ARMUT HOŞAFI Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ARMUT HOŞAFI - ARMUT HOŞAFI TarifiARMUT HOŞAFI - ARMUT HOŞAFI Tarifi Malzemeler : (4-6 kişi için) ½ Kg Armut 3 su bardağı Elma Suyu 1 yemek kaşığı Limon Suyu 1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi 4 yemek kaşığı Toz Şeker 2 tatlı kaşığı Nişasta 100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü 100 gr Kuru Üzüm 50 gr kıyılmış Badem 1 adet Çubuk Tarçın 4 adet karanfil Hazırlanışı : Armutları soyup ince ince dilimleyin Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız |
|
|
|