Bulutların Dansı - Bulutların Dansı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulutların Dansı - Bulutların Dansı TarifiBulutların Dansı - Bulutların Dansı Tarifi Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr Oetker Tart Un 1 yumurta 50 g margarin Üzeri için: 4 adet orta boy elma 1çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Bulutlar için: 1 yumurta akı 1/4 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri Hazırlanışı: Hamur: Tart unu yumurta ve margarinle yoğurun Hamurun 2/3'sini 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın dibine yayın ve çatalla bir çok kez delin Kalan hamuru rulo şeklinde yuvarlayın ve kalıbın kenarlarına 2,5 cm yüksekliğinde yapıştırıp pişirin Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin Elmaları soyup rendeleyin Üzerine şekerin yarısını, tarçın ve cevizi ilave edin ve iyice karıştırın Ön pişirme yaptığınız pasta tabanının üzerine yayın Kalan toz şekeri üzerine serpin Bulutlar: Yumurta akını tuz ile 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın Mikserin en düşük devrinde 5 dakika daha çırparak pudra şekerini azar azar yedirin Bu karışımı krema torbası yardımı ile pastanın üzerine bulutlar şeklinde sıkın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 140°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 140°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika İyice soğutup dilimleyerek servis yapın |
|