Çerezli Tart - Çerezli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerezli Tart - Çerezli Tart TarifiÇerezli Tart - Çerezli Tart Tarifi Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 75 g margarin 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin2 yemek kaşığı bal 2,5 su bardağı yulaf ezmesi 2-3 yemek kaşığı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÇerezli karışım: 1,5 çay bardağı bal 50 g margarin 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş) 10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı yaprak badem 1,5 çay bardağı fındık kırığı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile yayın Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın Ocaktan alıp üzerine erik, kayısı, incir, kuru üzüm, badem ve fındık kırığını ilave edin İyice karıştırın ve hamurun üzerine yayıp pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|