Çıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Tart - Çıtır Tart TarifiÇıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi Malzemeler: Çerezli karışım: 75 g margarin 4 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin 1 su bardağı tuzsuz badem Yarım su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 poşet Dr Oetker Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt Hamur: 1 paket Dr Oetker Tart Un 1 yumurta 125 g margarin 3 yemek kaşığı su Hazırlanışı: Çerezli karışım: Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın Margarin, bal, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencerede eritin Üzerine badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin Tarifine göre hazırladığınız krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve suyla tarifine göre hazırlayın 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Tartın üzeri pembeleştiğinde ( 20-25'nci dakikada) fırından çıkartıp üzerine çerezli karışımı yayın Tekrar fırına sürüp üzeri pembeleşinceye kadar 10-15 dakika daha pişirin |
|