![]() |
Çıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıtır Tart - Çıtır Tart TarifiÇıtır Tart - Çıtır Tart Tarifi Malzemeler: Çerezli karışım: 75 g margarin 4 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı tuzsuz badem Yarım su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 125 g margarin 3 yemek kaşığı su Hazırlanışı: Çerezli karışım: Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve suyla tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Tartın üzeri pembeleştiğinde ( 20-25'nci dakikada) fırından çıkartıp üzerine çerezli karışımı yayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|